Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Kamer Ensuite met een moderne twist

Written by Marta & Oock

Kamer ensuite in moderne stijl

Kamer ensuites worden vaak door Oock ontworpen en ingebouwd. Vaak zijn dit prachtige ambachtelijk gemaakte kasten met exact de houtprofileringen gekopieerd die al in bijvoorbeeld het jaren 30 huis aanwezig zijn. Vaak worden de schuifdeuren uitgevoerd met mooi bijpassend glas in lood. Echter dit hoeft niet altijd zo.

Steeds vaker ontwerpen wij bij Oock of de interieurarchitecten waarmee we samenwerken moderne variaties van deze ensuites. Deze hebben voor het ruimtelijk effect en de lichtinval hetzelfde effect als de klassiekere ensuites. De uitstraling is anders. Zowel in moderne als klassieke panden kan een strakkere moderne kamer ensuite worden geintegreerd. Vaak valt het samen met de moderne onderdelen van het interieur. Dit kan bijvoorbeeld de strakke keuken zijn of moderne meubels.

Obrecht 2

Ook kunnen in het interieur de rustieke elementen terugkomen in bijvoorbeeld de eiken deuren van de moderne kamer ensuite.

Steeds vaker lopen stijlen door elkaar heen. Deze eclectische interieurstijl kan zowel in de modernere als klassiekere omgeving worden toegepast.

Kenmerken van moderne kamer ensuites zijn altijd vlakke deuren en vaste verbindingen van de legplanken. Verder worden moderenere kamer ensuitekasten vaak greeploos in de gipsen wand ingebouwd waarbij ook geen omlijstingen of architraven worden verwerkt. De uitvoering kan met  gespoten deuren of met rustieke eiken deuren waarbij de schuifdeuren zelf wit blijven.

Als de kasten niet worden ingebouwd kan er ook een gehele modere kastombouw met vaste planken rondom de schuifdeuren worden gebouwd. Deze kastombouw kan ook zonder schuifdeuren worden uitgevoerd.

Ook een combinatie waarbij een moderne ensuite wel klassieke elementen heeft zoals keeplatten komt vaak voor. De uitstraling blijft dan strak modern maar met een knipoog naar  de klassieke elementen in huis.

Voor informatie kijk eens in onze gallery van de ensuites. Oock maakt graag een ontwerp of een passend en maatwerk advies voor u.