Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Kasten op maat en trends

Written by Marta & Oock

Kasten op maat en trends

Kasten op maat, maatkasten en trends. Een ingewikkeld verhaal. Toch zullen we een idee geven van wat er speelt op het gebied van maatkasten.

Allereerst moeten we concluderen dat de “kast op maat” een trend is. Iedereen die verhuist of een huis koopt heeft het er wel eens over of heeft er wel eens naar gezocht. In dit artikel zal ik twee richtingen van trends beschrijven. Laten we beginnen met een grove categorisatie om het overzicht te behouden. Om het makkelijk te houden is er tenn eerste onderscheid tussen de praktische, functionele maatkast en de meer decoratieve kasten zoals boekenwanden.

Kamer Ensuite met een moderne twist

Written by Marta & Oock

Kamer ensuite in moderne stijl

Kamer ensuites worden vaak door Oock ontworpen en ingebouwd. Vaak zijn dit prachtige ambachtelijk gemaakte kasten met exact de houtprofileringen gekopieerd die al in bijvoorbeeld het jaren 30 huis aanwezig zijn. Vaak worden de schuifdeuren uitgevoerd met mooi bijpassend glas in lood. Echter dit hoeft niet altijd zo.

Inloopkast in Classic Style

Written by Thijs & Oock

Inloopkasten in Classic Style

Hoewel inloopkasten vaak modern en strak worden gemaakt zijn de inloopkasten met een klassiekere uitstraling meteen een rijke aanvulling op het interieur. Vaak horen we in de wandelgangen dat een inloopkast slechts uit een aantal gemonteerde rechte planken bestaat en daarom eenvoudig te monteren is. Niets is minder waar.