Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Boekenkast keuken en interieur op maat – zwarte in olie op eikenhout

Written by Marta

Boekenkast keuken en interieur op maat – zwarte in olie op eikenhout

Maatwerk boekenkast en keuken op maat in Amsterdam. Deze moderne en prachtig ontworpen kueken en boekenkast zijn onlangs opgeleverd in dit nieuw ontworpen huis in Ijburg. In het fraai ontworpen huis komen de strakke ontwerpen goed tot hun recht. Deze zwarte boekenwand combineert perfect met andere natuurlijke kleuren en materialen zoals de lichte betonnen vloer en de lichte eiken elementen. De maatwerk keuken is in exact dezelfde context ontworpen.

De keuken heeft een spectaculaire achtwerwand die symmetrisch is ontworpen met onder en aan de zijkanten dichte kasten. In het midden een open deel met aanweerszijden zwarte ovens. Het keukeneiland is ook helemaal zwart en heeft zelfs een zwart keukenblad. Dit blad wordt aangevuld met een prachtig licht eiken deel. Deze combinatie houdt het zwarte ontwerp luchtig.

Kitchen black oak 2

Functioneel gezien heeft de keuken ontzettend veel opslagruimte en ook werkruimte. Keukens op maat vervullen tegenwoordig ook een sociale functie. Tijdens het koken wil je met je gasten praten en borrelen. Vandaar dat dit eiland een zitgedeelte heeft dat echt een los gevoel geeft. Het gevoel van deze keuken is open waarbij iedereen en alles te zien is vanuit elke hoek. Ondanks het grote oppervlak van de keuken geeft de keuken op maat nooit het gevoel te overweldigend te zijn. Het gehele huis blijft ook door het glas en de niveauverschillen zeer ruimtelijk.

Het keukenblad is van DEKTON ook in het zwart, kleur type DOLMOS. De afzuigkap is vooraf al in het betonnen plafond geintegreerd. De afzuigkap is van WAVE en is geheel verzonken. De plafondunit is zeer effectief en zuigt perfect af ook vanaf grotere hoogte.

Kitchen black oak 4

De kleur zwart is verkregen door het eiken fineer af te werken in een zwarte en natuurlijke olie.

De boekenkast heeft weer speelse elementen die goed bij de speciale lijnen en niveauverschillen van het huis passen. De boekenkast op maat wordt ingericht met boeken wat een zeer kleurrijk geheel geeft.

Bookcase black oak 1

In het huis is goed te zien dat de doorgangen en niveauverschillen worden geaccentueerd door de glazen elementen en de doorkijken in de verschillende ruimten. De boekenkast op maat staat niet direct in de woonkamer maar is vanuit de keuken en de woonkamer goed zichtbaar, het maakt het interieur echt af.

Het ontwerp was niet direct perfect. Door middel van meerdere en verschillende 3D tekeningen zijn we tot de juiste beslissingen gekomen. Dit was bij deze boekenkast op maat ook sterk afhankelijk van de andere elementen in het interieur zoals de maatwerk keuken, de verlichting en de indeling van de woonkamer. Doordat wij ook de keuken op maat hebben geleverd is alles op elkaar afgestemd qua stijl en techniek. De materialen zijn hetzelfde met dezelfde deursystemen. De ontwerpen kunnen niet los van elkaar worden gezien.

Hetzelfde geldt voor de kledingkasten in de masterbedroom. Hier hebben we ook de gehele linker en rechterwand in zwart eiken ontworpen. Waanzinnig veel opbergruimte en veel efficientie en een mooi design hotel uiterlijk. Door de spiegels ook een ruimtelijk effect. Met de kleuren zwart en de effen betonlook van de vloer kan je prachtig combineren met bijvoorbeeld kunst of andere kleurrijke accesoires.

Wardrobe black oak 1

Bij OOCK maatwerk ontwerpen we gehele interieuren op maat. Vaak is het niet alleen de keuken maar het ook het complete kastenwerk. Dit wordt eerst geheel uitgetekend en ontworpen. Dit is een specialiteit apart. Zowel stijl en techniek moeten feilloos kloppen maar de ene beslissing heeft direct met de andere te maken. Dit moet ook weer met de monteur en architect kloppen. Kortom een complex proces maar met een waanzinnig resultaat. Bij vragen bel of mail ons eens om alles door te nemen.