Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Boekenkast op maat

Written by Mireille
Boekenkast op maat
Boekenkast op maat

 

Boekenkast op maat

Boekenkast op maat. In Amsterdam hebben we vaak een keuze tussen de klassieke boekenkast op maat en de moderne boekenkast. Klassiekere of jaren dertig huizen kunnen mooie klassiekere maatkasten herbergen maar de laatste tijd maken we veel ontwerpen voor moderne design boekenkasten of wandkasten die gecombineerd met de juiste interieurkeuzes in moderne en klassieke huizen tot hun recht komen.

Moderne of klassieke boekenkast op maat?

Er zijn twee varianten in de moderne designs qua materiaalkeuzes. De ene versie is de boekenkast gespoten in een dekkende kleur. De andere versie is de boekenkast op maat waarbij de kast wordt uitgevoerd in bijvoorbeeld eiken fineer. Hierbij blijft de nerfstructuur van het hout zichtbaar. Een combinatie is ook mooi en goed mogelijk. Dan heb je een eiken kast met gespoten deuren of andersom. Uiteraard is eiken niet de enige houtsoort. Ook houtsoorten als walnoot of andere exotische soorten kunnen worden gebruikt.

Boekenkasten op maat

In beide versies kan je daarna gaan denken over de indeling. Een trend is om ongelijke vakken aan te brengen. Dit heeft heel veel invloed op de uitstraling van de kast op maat. Het heeft er ook mee te maken of er uiteindelijk boeken of juist objecten in de kast moeten komen. Voor de variatie is het bij deze moderne kasten juist mooi om zowel boeken als objecten te plaatsen. Er kan ook gekozen worden om juist de vakken voor de objecten uit te laten lichten door bijvoorbeel ledstrips of spotjes.

Boekenkast open of dicht

Een volgende vraag is of je dichte vakken wil integreren in de kast. Naar ons idee breekt dit het aanzicht van de kast een beetje en brengt dit een mooie variatie aan in het design van de maatkast. De conventionele kasten op maat hadden vaak een aparte onderkast met dichte deuren. Daarboven kwamen dan open vakken die gelijk waren verdeeld. Bij het hier in de blog getoonde model zie je een kast met open delen. Het is zeker mooi om in zo’n model boekenkast op maat dichte delen te integreren. Het is mooi voor het contrast om dan een andere kleur te nemen.

Boekenkast detail

Achterwand

De kasten op maat die hier worden ontworpen hebben wel een achterwand. Om een open effect te creëren geven we de achterwand dezelfde kleur als de wanden in huis. Wat ook mooi is om een sterke contrasterende kleur te kiezen. Dit doet de rest van de kast en de inhoud van de kast vaak mooier uitkomen en laat het model en design op die manier tot zijn recht komen.

Ingebouwde kast

Het mooiste om de ruimte zelf mooi uit te laten komen is dat de boekenkast op maat wordt ingebouwd tegen het plafond en de zijwanden. Hiermee benut je de volle ruimte. Voor het oog lijkt het er nu op dat ook de kamer zelf optimaal wordt benut wat een prachtig ruimtelijk effect geeft. Het licht in de ruimte is een factor van belang. Dit bepaalt of je uiteindelijk spotjes of verlichting in de kast moet gaan integreren of dat er spot voor de kast komen.

Boekenkast op maat

Boekenkast op maat laten maken?

Het proces om een boekenkast te ontwerpen begint altijd een mooi en hoge kwaliteit ontwerp in 3D. Deze modellen van de maatkast kunnen altijd weer worden aangepast totdat alles naar wens is. Op deze wijze ziet men wel mooi hoe alles in de ruimte uitkomt. Ontwerpen en getoonde foto’s zijn vanOOCK maatwerk: www.oock.nl

Combinatie van kasten op maat

De getoonde boekenkast staat in de woonruimte. In de andere keukenruimet is een kast geplaatst die gespoten is en dichte deuren heeft. Hier hebben we juist weer de open vakken uitgevoerd in houtwerk: eiken fineer. Deze combinatie populair en geeft meer variatie in het model en design.

Boekenkast maatkast