Country Classic

Een keuken op maat laten maken en ontwerpen is trendgevoelig maar toch is de omgeving en het huis van grote invloed op de definitieve stijlkeuzes. Vaak leent een plattelands omgeving of een huis buiten de stad zich voor de landelijke keuken. Oock onderscheidt vier hoofdstijlen met betrekking tot de keukens op maat. Uiteraard worden de keukenontwerpen altijd geheel naar wens uitgetekend. Dat betekent dat er binnen de hoofdstijlen in het ontwerp altijd gevarieerd wordt totdat een unieke keuken op maat speciaal en alleen voor u als klant is ontworpen.


De hoofdstijlen zijn als volgt:


Urban Modern: moderne vaak greeploze keukens met gespoten of eiken fronten of een combinatie hierin.


Urban 30’s: een combinatie tussen modern en klassiek. Strakkere keukens op maat met eenvoudige paneeldeuren en plinten maar verder geen sierelementen waardoor perfect passend in jaren dertig/ jaren ’30 huizen.


Chique Classic: klassieke keukens met geprofileerde paneeldeuren en veel decoratieve en bewerkte stijl en sierelementen.


Country Classic: Enigszins klassieke keukens met paneeldeuren maar met simpelere decoratieve elementen en meer landelijke elementen.


Kenmerken van de Country Classic keuken.


De keuken op maat worden ontworpen met geprofileerde deurpanelen. De fronten en deuren worden of gespoten in een kleur naar wens of worden handgeschilderd in een mooie verf of mattere krijtverf. De klassieke elementen worden eenvoudig gehouden. Simpele profielen met bijvoorbeeld kraaldelen in de deuren zorgen voor een boerse of plattelands keuken. Er kunnen uiteraard nog op meerdere plaatsen klassieke elementen worden geplaatst maar dit wordt niet overdreven. Een kookeiland zal in de regel zorgen voor die sfeervolle woonkeuken waar de hele familie kan samenkomen. Uiteraard zullen alle elementen aanwezig in huis in een bepaalde vorm terugkomen in de keuken. Het pronkstuk van de Classic Country keuken is vaak de grote schouw waarin de afzuigkap wordt geintegreerd.


Waar bij de moderne keuken ovens vaak worden geintegreerd zullen bij deze keukens vaak grote losse ovens worden gesplaatst van Le Cornue, La Canche of Aga. De kap en de oven zijn vaak het focuspunt van deze keuken.


De indeling van de landelijke keuken op maat is in het ontwerp toch altijd afhankelijk van de ruimte en de wensen. Eigenlijk is hier alles mogelijk. Een kookuilande, hoge kasten lange aanrechtruimtes, alles is mogelijk. Vaak is de ruimte bij Country Classic groter dan bij de Urban Modern.


Het keukenblad bij de landelijke keukens draagt bij aan de prachtige uitstraling van de maatwerk houten keuken. Vaak wordt gekozen voor de iets genuanceerdere keukenbladen: vaak geeft terrazzo de mooiste uitstraling maar ook graniet komt erg mooi uit (impala, steel grey, nero angola, kashmir white), of belgisch hardsteen. Ook kan marmer worden gekozen zoals carrara of bianco rossa voor een wat chiquere uitstraling.


De keukens worden met grepen uitgevoerd. Oock levert een groot assortiment aan klassieke grepen en knoppen voor uw keuken. Vaak in messing, antiek messing of nikkel.


Uiteraard kunnen alle moderne zaken worden geintegreerd. Dit geldt zo wie zo voor de apparatuur maar ook voor de lades van BLUM met soft closing en moderne apothekerskasten of systemen voor de hoek zoals Le Mans van PEKA.

Meer country classic zien? Ga naar Photo Gallery

 

 

 

Twitter Instagram Skype pinterest Facebook

LAAT ONS UW WENSEN WETEN

Vrijblijvend een offerte ontvangen? Of misschien
wilt u gewoon een vraag stellen of een afspraak
maken. Laat het ons weten of bezoek onze showroom
en bekijk onze meubels op maat. Een goede
omschrijving van uw wensen is altijd zinvol.

MEER WETEN

 

[/column]