Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Inloopkasten in Amsterdam - luxe design

Written by Mireille

Inloopkasten in Amsterdam - luxe design

Inloopkasten en kledingkasten op maat in Amsterdam zijn trendy, noodzakelijk en gewild. Maatwerk is het mooiste en alleen dan worden de indeling in stijl helemaal perfect. Het lijkt vaak makkelijk: alleen wat legplanken en wat hangdelen. Bij een goed ontworpen inloopkast komt echt meer kijken. De kasten hebben vaak open delen en gesloten delen in de kast. Dit betekent dat er allereerst naar de stijl moet worden gekeken van de gesloten delen. Deze moet als geheel perfect aansluiten bij vloer, architecturele details en ook bij de wensen qua indeling en functionaliteit. Verder zijn inloopkasten gemaakt als volwaardige interieurprojecten en hoogwaardig maatwerk. 

Inloopkasten Amsterdam luxe inbouw

Inloopkasten in een aparte kamer in Amsterdam

In Amsterdam Zuid hebben we onlangs een prachtige inloopkast in een aparte kamer ontworpen en gemonteerd. Het betrof een ouder en klassiek pand in een straat tussen Vondelpark en het Museumplein. Gelukkig had onze opdrachtgever ruimte in een ensuite deel, een aparte kamer dus aansluiten aan de hoofdslaapkamer. Hier bleef nog een mooie ruimte open af te sluiten met paneeldeuren. Door nu een mooie semi klassieke inloopkast te ontwerpen bleef de slaapkamer mooi ruimtelijk en waren geen extra kledingkasten nodig.

Inloopkast ontwerpen

Alle inloopkasten bij OOCK worden op maat en samen ontworpen. Eerst wordt de indeling besproken want op basis daarvan kunnen we open en dichte delen symmetrisch ontwerpen. De mooiste inloopkasten hebben open delen en gesloten delen. Allereerst is het dan van belang om te kijken hoeveel hangruimte en lades er nodig zijn in de inloopkast.

Luxe inbouw kledingkast Amsterdam

Indeling van de kledingkast op maat

Zodra dit is gemaakt wordt een eerste 3D schets van de inloopkast op maat gemaakt. Op deze manier krijgt de klant een prachtig en zeer realistisch beeld van de kast. De kledingkast krijgt dan een gezicht. In dit geval zijn er drie zijdes gemaakt dus moet goed worden nagedacht over de hoeken van de kast op maat in Amsterdam. Vaak laten we de hangdelen met roedes doorlopen in de hoekdelen. In deze kast heeft het middendeel dichte deuren met spiegels. Er is hier gekozen voor dichte delen omdat dan het aanzicht vanuit de slaapkamer netjes blijft.

Stijl van de inloopkast

De lades, deuren en lijsten zijn simpel klassiek ontworpen in deze kledingkast. Er is voor een off-white gekozen als een mooie neutrale deel. De open delen van de kasten zijn in eiken melamine boards gemaakt. Dit geeft een mooi contrast met het wit en combineert mooi met de vloer. Let op de vloer trouwens waar de bank en bies keurig meelopen met de fronten van de kast op maat. Houd er verder rekening mee dat de kleding die zichtbaar is veel kleur en leven geeft aan de kast.

Inloopkast Amsterdam luxe

Luxe accessoires van de kledingkast

Het mooie aan deze inloopkast is dat de eigenaar zeer georganiseerd is. Daarom hebben we voor stropdassen en horloges speciale doorkijklades met bovenop een glasplaat ontworpen waar je van boven in kan kijken. Op deze manier is het voor het uiterlijk van de inloopkast mooi en stijlvol maar ook is het makkelijk keuzes maken. Het gaat hier om de bovenste lades onder het hangdeel voor de maatpakken. Verlichting in de kast is noodzakelijk. We ontwerpen vaak verzonken ledstrips in de open delen en de zichtbare lades. In de hangdelen maken we deze boven aan de voorzijde zodat het hele vak wordt verlicht.

Achter de deuren doen we dit ook, hier gaat de verlichting aan via sensors wanneer de deuren van de kledingkast worden geopend. De lades van de kasten lopen altijd op mooie systemen van BLUM met soft closing. Verder zij er systemen te integreren als pull-down hangers en speciale broeken en pakkendragers.

Luxe kledingkast Amsterdam Zuid

Let ook op de details van het ontwerp van deze inloopkast waarbij grotere panelen overdwars zijn verdeeld in twee lades. Verder maken de greepjes de kast helemaal af. De roedes van de open delen van de inloopkast zijn in brons antiek messing gemaakt.

OOCK maatwerk maakt, ontwerpt en produceert alle soorten interieurs met een specialisatie in keukens op maat, kledingkasten, inloopkasten, kamer ensuite en alle soorten luxe timmerwerk.

Kom eens langs in de studio of bel je vraag door en we nemen u graag mee in de wereld van luxe interieurs en maatwerk kasten.

www.oock.nl

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

020-7781111

Inloopkast Amsterdam ledstrip

Inloopkast Amsterdam luxe 1