Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Inloopkast in Classic Style

Written by Thijs & Oock

Inloopkasten in Classic Style

Hoewel inloopkasten vaak modern en strak worden gemaakt zijn de inloopkasten met een klassiekere uitstraling meteen een rijke aanvulling op het interieur. Vaak horen we in de wandelgangen dat een inloopkast slechts uit een aantal gemonteerde rechte planken bestaat en daarom eenvoudig te monteren is. Niets is minder waar.

De inloopkast op maat is een veelgevraagde oplossing en ontzettend praktisch. Vaak is er tijdens de klantgesprekken de vraag wat de prijsverschillen zijn bij de mogelijke variaties van de kast. Veel inloopkasten bestaan uit rechte wanden met daartussen slechts planken en roedes gemonteerd. Deze inloopkasten op maat zijn functioneel maar daar is ook alles mee gezegd.

 

De simpele uitvoering is niet stijlvol, niet duurzaam en niet stevig. Een goede inloopkast is als een echte maatwerk kast gemaakt. Dit betekent dat er dubbele wanden worden gemonteerd en dat de plankverbindingen zeer stevig zijn. Aan de voorzijde passen wij voor een klassiekere uitstraling frames en lijstwerkt toe. De kasten krijgen nu plinten en kroonlijsten en rondom onstaat een lijstwerk. Deze delen worden geschilderd of gespoten in een kleur. Juist deze aandacht voor de afwerking en uitstraling maakt dat de inloopkast ook echt een element wordt in uw interieur met een bij het huis passende klassiekere uitstraling.

Uiteraard kunnen elementen als lades op BLUM motion, riemhangers, stropdashangers en pull down systemen worden geintegreerd wanneer u een inloopkast laat maken en inbouwen. Als de fronten nu ook nog handgeschilderd worden dan ontstaat een prachtige jaren dertig sfeer voor de inloopkast met praktische stijlelementen.