Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Kasten op maat: Dressoir, boekenkast, TV kast als wandmeubel

Written by Marta

Kasten op maat: Dressoir, boekenkast en TV kast als wandmeubel

Kasten op maat en boekenkasten op maat combineren we steeds vaker als een geheel. Dit wandmeubel is samen met de klant ontworpen in hun nieuwe huis in Utrecht. Een wandvullende boekenwand was teveel in het interieur. Er moesten open en gesloten delen komen en de boekenwand diende een speelsere uitstraling te hebben en het wandmeubel zou een functie als TV kast moeten hebben. 

Deze gegevens hebben we geintegreerd in een aantal ontwerpen. Het resultaat was fantastisch. Open delen zijn in verschillende maten aan de bovenzijde van het meubel gecreeerd, deze kunnen worden benut voor boeken of objecten. Het onderste deel is als dressoir gemaakt, waarbij de gesloten deuren met push to open systemen zijn gemaakt. Het blad op het dressoir is in eikenhout gemaakt.

Kast op maat Utrecht

Kast op maat in combinatie met andere interieur elementen

In bovenstaande foto is goed te zien hoe de klant de speelse elementen heeft gecombineerd met het interieur. Door zowel objecten, TV, decoraties bloemen en een werkruimte te combineren wordt een gezellige homy look en feel neergezet bij deze maatwerk boekenkast. Een en ander wordt echter niet te druk en de moderne uitstraling van de maatkast geeft juist orde en rust in het interieur.

Kast op maat 2 Utrecht

Verder blijft er een mooie ruimte over tussen het strakke dressoir en de bovenkast. Het eerste idee was hier om de achterwand met trendy behang af te werken. Uiteindelijk heeft klant ervoor gekozen om na het plaatsen van de kast om maar de achterwand te schilderen in een matte muurverf. In ieder geval is het in dit tussendeel van de boekenwand mogelijk om een contrast te verkrijgen. Deze kast op maat / wandkast is een erg mooie oplossing om net als bij deze klant ruimte te maken voor reisobjecten, sierlijke speakers en mooie toonboeken. 

Kasten op maat Utrecht

Praktische zaken en uiterlijk in de maatkast

Bij het ontwerp van deze maatkast is rekening gehouden met praktische zaken. In de hoek van de kast op maat is werkruimte gemaakt. Deze ruimte is weer in balans gebracht met het bovenblad van het dressoir. De rechte hoeken en vormen komen gedraaid weer terug in het bureau dat ook in eikenhout is gemaakt. In combinatie met het trendy vloerkleed en de leuke retro bureaustoelen is dit een erg geslaagd ontwerp. Ook is goede verlichting onontbeerlijk in een woonkamer kast als deze. Er is in deze kast gekozen voor ledspots om in de avond een goede en gezellige atmosfeer te verkijgen.

 

View 4E

3D ontwerp versus uitvoering van de kast op maat

Bij OOCK worden altijd eerst 3D uitgebreid ontwerpen gemaakt van de maatkasten. Dit betekent dat er meerdere voorstellen worden uitgetekend in 3D voordat de kast op maat in productie wordt genomen. In deze foto een mooi voorbeeld hoe een uiteindelijk ontwerp er dan in de praktijk uitziet. Uiteraard is het eindresultaat van de boekenwand altijd nog spectaculairder. Dit komt omdat het eigen karakter van de klant, de huiselijk zaken en het gevoel terugkomen door middel van de inrichting van de kast. Dit is iets wat niet in 3D te vangen is.