Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Kasten op maat in IJburg - Amsterdam

Written by Chiara

Kasten op maat in IJburg, Amsterdam

Kasten op maat laten ontwerpen? Dat was de eerste logische gedachte die bij de opdrachtgever opkwam. Deze klant heeft haar huis in Amsterdam Ijburg onder architectuur laten ontwerpen. Om het allemaal strak en modern te krijgen was maatwerk de enige oplossing om de ruimtes zo effectief mogelijk te benutten. In dit huis te IJburg in Amsterdam kregen we de opdracht om een mooie ingebouwde maatast in een verleningen van de woonkamer te maken en een mooie maatwerk kledingkast.

Meubels op maat IJburg

Strakke inbouwkast op maat

De maatgemaakte kast beneden diende als een combinatie tussen opbergkast en boekenkast. Dit betekende dat we in het ontwerp tussen de dichte greeploze deuren open vakken hebben ontworpen. Het model diende strak te zijn met dichte greeploze moderne uitstraling. Dit past goed bij de gietvloer. Om toch natuurlijke tonen terug te laten komen hebben we de open delen in eiken ontworpen. Deze delen geven een lossere uitstraling aan de kast en een speelser uiterlijk.

Speelse uitstraling van het interieur

Aangezien de ruimte een zijdeel is van de woonkamer is het logisch dat hier juist de kinderen vaak zouden spelen. Daarom hebben we rechts in de ruimte een mooi bureau ontworpen. Dit bureau heeft als idee dat het uit een aantal blokken bestaat zodat het ook overkomt als een bank met wat meer kleur. De uitvoering van de meubels op maat is echt warmer in uitstraling door het invoeren van eiken delen. Dit komt ook door de mooie eiken uitvoering van de trap. De afwerking is in olie van Monocoat.

Kast op maat Amsterdam 1

Bureau op maat -functioneel en designed

De bank of bureau is in het wit ontworpen. Ook aan de muur zijn we doorgegaan met het ontwerp in blokken vierkante structuren. Deze zijn  weer in eiken ontworpen. De open vakken van de inbouwkast gaan goed samen met de blokken in eiken aan de muur en de trap natuurlijk.

Het bureau kan worden gebruikt voor tekenen of huiswerk maken. Het ontwerp past zowel in het strakke ontwerp van het huis als in de functionaliteit van de ruimte. Al met al is het met de nieuwe maatgemaakte meubels en kasten een mooie strakke maar ook warme ruimte geworden die goed bij het lichte vrijstaande nieuwe huis past.

Kledingkast op maat – eiken fineer

Bovenin het huis hebben we een mooie ruime inbouw kledingkast gemaakt. Een kledingkast laten ontwerpen is ook weer een combinatie van opbergruimte en een mooie uitstraling. Hier hebben we wel gekozen om de vlakken van de deuren in eiken fineer uit te voeren. Dit geeft een natuurlijke maar ook wel wat drukke uitstraling. Met de effen gietvloer op de voorgrond is dat niet echt heel erg.

Kledingkast op maat Amsterdam

Greeploze deuren

De kledinkast op maat is ontworpen met strakke greeploze deuren die openen met push-to-open systemen. Dit huis is door klant geheel vanaf het begin in samenspraak met de architect ontworpen. Vanaf het begin zijn de ruimtes voor de inbouwkasten al meegenomen zodat alle voorbereidingen ruim op tijd konden worden getroffen om zo efficient mogelijk te werk te gaan. Hierdoor onstaan functioneel mooie en handige ruimtes. Het huis Amsterdam Ijburg is slim en licht ontworpen met mooie lichte en strakke ruimtes.

Kast op maat Amsterdam 2

Kast laten maken?

MyHouse in Amsterdam maakt kasten door het hele land. Het mooie aan maatwerk ontworpen meubels is het feit dat de ruimtes optimaal worden benut. Dit betekent meer ruimte en vooral meer effectiviteit bij de maatwerk opbergkasten. Daarnaast kan door het vooraf ontwerpen en intekenen de stijl en het design optimaal worden. Dit kan alle kanten op waarbij we zowel strakke ontwerpen maken maar ook heel klassieke ontwerpen. Dit afhankelijk van uw smaak, de architectonische details van het huis en ons advies!

We zijn gevestigd in Amsterdam aan de Planciusstraat 1HS, telefoonnummer 020-7781111.