Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Keuken op maat: modern & subtiel in Amsterdam

Written by Cees

Keuken op maat: modern & subtiel in Amsterdam

Een maatwerk keuken in het centrum van Amsterdam. Bij het ontwerp van een maatwerk keuken denk je dan vaak aan klassiek model. Vaak zien het omgekeerde beeld. In de eclectische interieurs van vandaag is het juist mooi om het keukenontwerp om te draaien. Dit betekent dat er een moderne keuken in een klassiek huis komt of juist een klassieke keuken in een modern appartement.

Deze keuzes voor een bepaalde stijl in de keuken zijn sterk afhankelijk van de overige interieurkeuzes.

Bij deze keuken waarvan we hier de foto’s hebben geplaatst zal ik eerst een idee van de locatie geven. Het is het oudste deel van de grachtengordel in Amsterdam maar wel een klein appartement met hele lage plafonds met een balkenstructuur. Er is weinig opbergruimte aanwezig in het appartement.

keuken op maat Amsterdam 1

Dit betekent bij ons Amsterdam keukenontwerp dat de keuken in zekere zin onderdeel wordt van de woonkamer qua opbergruimtes. Dat betekent dat het ontwerp van de keuken subtiel moet doorlopen. De factoren die rust geven in deze keuken zijn naar mijn idee de greeploze deuren, de gebroken zachte kleur en het keukenblad in een rustige warme kleur die bijpassend is bij de keukenkleur. Dit alles uitgevoerd in een moderne stijl geeft rust voor het oog. Dit is belangrijk omdat het huis of appartement in Amsterdam centrum in zekere zin onrust geeft door de vele elementen zoals de omgeving buiten, lage plafonds en klassieke elementen in huis. De keuken is qua ontwerp het tegenovergestelde en zorgt voor veel ruimte en licht.

keuken op maat Amsterdam 2

Let ook op de grepen van de maatwerk keuken. Deze zijn speciaal ingefreesd waardoor er ruimte tussen alle deuren en panelen ontstaat. Als dit goed is doorgevoerd zoals hier geeft dat een prachtige stijlvolle uitstraling en breekt dit het keukenontwerp.

Verder is deze keuken op maat met een uitwendige hoek gemaakt. In het hoge deel aan de keukenkant is de hoge koelkast verwerkt. Dit betekent dat het eerste deel van de keukenpantry een hoog deel is met een blinde deur. Dit is een gewaagde oplossing. Doordat er geen open delen zijn verwerkt in deze keuken geven we het gevoel dat alles zeer opgeruimd is.

keuken op maat Amsterdam 3

Keukenblad in composiet of imititatie marmer geeft is de doorslaggevende factor die de keuken verbindt met de rest van het interieur. Het blad in composiet is tegelijk heel strak en modern maar geeft ook een knipoog naar de middeleeuwse panden in de binnenstad van Amsterdam waar veel met marmeren vloeren en badkamers wordt gewerkt.

De kleur is RAL7044, dit is net geen wit maar heeft elementen grijs, groen en grijs in zich. Dit is een rustige en klassieke kleur. Dit met een moderne keuken en licht marmer geeft een juiste uitstraling aan de keuken.

De keuken is efficient en zorgt voor rust en opslagruimte. De keuken is een natuurlijk element van de woonkamer. 

keuken op maat Amsterdam 4