Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Maatkasten, keukens en ontwerp: trends en favorieten in 2015

Written by Thijs

Maatkasten, keukens en ontwerp: trends en favorieten in 2015

Keukens op maat, uw interieurbouw en maatwerk kleding en boekenkasten hebben weer de nodige ontwikkelingen doorstaan.

Nu het jaar ten einde loopt de laatste installatie deadlines moeten worden gehaald is het weer tijd om terug te blikken op het laatste jaar. Laten we dit doen aan de hand van onze mooiste maar ook interessantste projecten van dit jaar. 

 

Dan kunnen we meteen zien wat de trends zijn voor maatwerk boekenkasten, badkamerkasten, ensuites, maatwerk keukens en kledingkasten op maat. We zullen per categorie een product uitlichten zodat we de laatste trends kunnen zien.

Boekenkast op maat 2015

De boekenkasten op deze foto geven weer wat nieuwe ontwikkelingen zijn. Donker is zeker een trend in combinatie met een meer retro uiterlijk. Dichte wandkasten met open vakken zien we steeds vaker, niet alleen in de horeca interieurs maar ook in kantoren en huizen. De stijl is modern met verlichting in de open vakken. De vakken kunnen speels worden geplaatst en door te spelen met open de dichte vakken wordt ook een praktisch resultaat bereikt. Trends met boekenwanden zijn dat klassieke maatkasten toch moderner worden met een mooie verdeling van de vakken. Verlichting is belangrijker geworden.

Boekenkast blog5

 

Boekenkast blog5 02Kast op maat 2 Utrecht

 

Keukens op maat

Ook hier een trend in donkere keukens en toch weer eiken als natuurlijk materiaal. Wel zien we dat de strakke keuken op maat wordt ontworpen met stoere elementen als mortex of beton. Ook het integreren van leuke elementen als koffielades is iets wat vaak wordt gedaan. Dichte bovenkasten doen we bijna helemaal niet meer. Het is mooi als er open planken worden gemaakt. Verder wordt het keukeneiland bijna altijd ontworpen, zowel in kleine als grote ruimtes als kleine ruimtes. Verder is de plafondunit als afzuigkap een veelgevraagd item. Een krachtige afzuiger hoger boven de kookplaat. Mooi weggewerkt en tevenseen lichtbron aan het plafond. Toch blijft ook de klassiekere keuken met meer vintage elementen veelgevraagd. Ook hier afwijkende kleuren, keukeneiland en open elementen die de toon zetten.

Badkamerkasten

Badkamerkasten op maat zijn het helemaal. Vaak modern met eiken of gladgespoten elementen maar ook klassiek met marmeren bladen. Wat de badkamer afmaakt zijn de wastafels en de tegels en vloeren en wanden. Een mooie tegelvloer past goed bij alle modellen. De modernere meubels worden vaak gecombineerd met strakke wanden bijvoorbeeld afgewerkt in betoncirree.

Kledingkasten

Luxe woningen en een luxe lifestyle: de kledingkast op maat is de ultieme droom die het appartement compleet maakt.