Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Maatwerk keukens in klassieke uitvoering

Written by Cees

Maatwerk keukens in klassieke uitvoering

Keukens op maat gemaakt in klassiekere uitvoering met paneeldeuren. Bij maatgemaakte keukens komen steeds meer klanten met de vraag hoe een klassiekere keuken te ontwerpen in eigentijdse interieurs. Vanuit onze keuken ontwerpstudio in Amsterdam ontwerpen en leveren we steeds weer klassieke keukens.

Klassiek keukenontwerp in stadse omgeving

Een van de interieurprojecten van de laatste maanden was het ontwerpen en maken van een keuken op maat en een werkplek als maatwerk boekenkast. Er was een totale renovatie van het pand dus de boekenkast en de keuken werden meegenomen in het totaalontwerp van het huis in Amsterdam centrum. Er was veel coordinatie over bijvoorbeeld de tegels als achterwand.

De mooie uitdaging in dit keukenontwerp was het eiland. De achterwand van de keuken was een logische stap in het ontwerp. In het pand was een boogconstructie naar de woonkamer waardoor het leek alsof de woonkamer visueel echt los van de keuken gezien moest worden. We hebben er samen met de klant voor gekozen om het eiland rond deze tussenwand te maken.

Keukeneiland

Het keukeneiland op maat is echt een eye-cather geworden. Het is smal en rank en daardoor is het ontwerp subties gebleven. De hoge kasten zijn ook smal maar eigenlijk is dat optisch bedrog. De kasten zijn in een uitsparing in de wand ontworpen waardoor hier wel de koelkast past. Ook is er een minder hoge oven gekozen in ee van de zijkanten.

3D ontwerp van de keuken

Voorafgaande aan de definitieve beslissingen hebben we uitgebreid realistische 3D ontwerpen gemaakt in kleur. Naar aanleiding van de renders zijn aanpassingen gemaakt in het keukenontwerp. De uiteindelijke uitvoering is indentiek aan de laatste 3D ontwerpen.

Maatwerk schouw

Wat mooi in het maatwerk interieur ontworpen is zijn de mooie schouw en verder springt de scherp iets donkergroene kleur erg in het oog. Eigenlijk is het een landelijke keuken in een stadse omgeving geworden. Aan de lange zijde is gekozen voor een schuine tarditionele schouw. De lijst rondom de schouw is in massief eiken gemaakt evenals de legplanken die aan weerszijden van de schouw gemaakt zijn. Deze zijn ook in blank eiken en geven een mooi contrast met de groene keuken.

Deurpanelen met bossing in klassieke maatwerk keuken

De panelen zijn klassiek met bossing en het deurprofiel is kwartrond. Ook is een klassieke kroonlijst geintegreerd langs de bovenzijdes en de schouw. De klant heeft gekozen voor een mooie zwarte landelijke oven. Het is een losstaande oven en fornuis. Er is verder gekozen voor een uitstekende gootsteen van Shaws. Het is een shaker model van Shaws. Dit zijn traditioneel Engelse keramische spoelbakken. Bij dit model is een zeer klassieke kraan gekozen. Een mooie traditionele combinate in deze maatwerk keuken in Amsterdam.

Het keukenblad is op zich weer wat strakker in wit composier van Silestone. Dit is bewust zo gekozen omdat het wit mooi neutraliseert met de groene kleuren en de mooie maar wel drukke tegels.

Boekenkast op maat

Thuiswerken is steeds normalen geworden tijdens Covid. De klant heeft ons ook gevraagd om een mooie traditionele werkplek te ontwerpen waarbij we een mooie maatwerk boekenkast hebben ontworpen met een geintegreerde werkplek. Ook deze boekenkast is een mooie klassieke uitvoering met kroonlijsten en panelen die goed in een strakke moderne omgeving past. In de boekenkast is een mooie werkplek ontworpen. Let ook hier op de mooie groene kleur. Iets lichte met een kleine mintgroene tint. Dit past uiteraard goed bij de keuken maar is iets luchtiger.

Samenvattend komen de klassieke bijna landelijke maatwerk boekenkast en maatwerk keuken heel goed tot hun recht in deze klassieke Amsterdamse bovenwoning. Kleurrijk, traditioneel maar ook praktisch.

OOCK maatwerk voor al uw maatwerk keukens en traditioneel timmerwerk

Heeft u interesse in maatwerk producten van OOCK. Laat het ons weten en we kunnen advies geven over onze werkwijze. Onze diensten bestaan uit het ontwerpen en geheel produceren en ter plekke opbouwen van keukens, boekenkasten, kledingkasten en ensuite kasten.

www.oock.nl

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

020-7781111

Keuken op maat klassiek

Keuken eiland klassiek

Bureau in kast

Afzuigkap klassiek schouw

Detail klassieke keuken met schouw

Maatwerk keuken groen met paarse wand

Boeknkast met bureau