Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Modern klassieke boekenkast – maatwerk design in hout

Written by Alex
Modern klassieke boekenkast
Modern klassieke boekenkast

 

Modern klassieke boekenkast–  maatwerk design  in hout

Moderne klassieke boekenkasten en kasten op maat zijn altijd fraai in te passen in de moderne interieurs. Deze maatkast in Amsterdam komt prachtig tot zijn recht in dit onder onder architectuur ontworpen pand. Het pand is een oude pastorie vlak achter de Jordaan aan de rand van het centrum in Amsterdam. De kast op maat is in samenspraak met de architect/interieurontwerpster ontworpen.

 

Klassieke kast op maat in modern interieur

Het doel was om kast in te bouwen in een moderne omgeving maar om niet de authentieke en natuurlijke details uit het oog te verliezen. Bij deze boekenwand, vitrinekast, opbergkast op maat hebben we daarom gekozen voor wat strakkere panelen. De middenruimte in de kast is met mooie, ruime open vakken wat strakker geworden. Hier is ook het bureau ingepast. De zijkanten van de kast zijn met mooie hoge paneeldeuren dicht wat rust geeft.

De stalen deuren en panelen in het pand geven een robuuste natuurlijke uitstraling. Het feit dat de boekenkast op maat is ingebouwd en een mooie matte afwerking van Farrow & Ball heeft maakt dat de combinatie van baksteen, staal en hout heel natuurlijk, authentiek en rustig overkomt.

Boekenkast klassiek modern 2

Natuurlijke elementen in de inrichting: staal - hout - steen

Het was net wat dit huis nodig had. De stenen en stalen elementen en het moderne interieur hadden wat meer evenwicht nodig zonder dat er een ouderwetse sfeer zou ontstaan door toedoen van de boekenwand op maat. De kast op maat accentueert op een prachtige wijze de hoogte en ook de breedte van het pand. Ook de kroonlijsten en architraaflijsten hebben we strak gehouden. Over het algemeen komt de kast wel over als een authenthiek origineel ingebouwde kast. De kleur is een licht groen grijze tint. Dit geeft meer warmte en diepte aan de ruimte dan als je een heldere witte kleur zou kiezen.

De boekenkast op maat heeft een mooie strakke uitstraling met klassieke elementen. Ook is de kast functioneel. Hij dient voor opbergruimte, er is een bureau geintegreerd en er zijn veel lades geintegreerd.

Boekenkast klassiek modern 4

De boekenkast op maat verbindt klassiek met modern

De zwarte buis die is gemonteerd op de kast is noodzakelijk om de houten ladder te geleiden. Het zwart van de buis gaat mooi samen met de stalen pui en de stalen deuren die tegen de ruwe bakstenen zijn gemonteerd. Dit zijn dus typisch elementen die de kast weer wat moderner en strakker maken. Hetzelfde geldt voor de nikkel greepjes die in het vierkant zijn uitgevoerd. 

De kasten op maat zijn handgeschilderd afgwerkt in Farrow & Ball. Dit maakt de kast net weer wat rustieker in de afwerking en meereen onderdeel van het pand zelf. Dit in tegenstelling tot gespoten kasten die een heel glad oppervlak hebben. Doordat heel licht een kwaststreek zichtbaar is krijgt het oppervlak wat meer structuur. Rondom de kasten is een dunne strook afgewerkt als wand zodat het lijkt alsof de hele kast mooi is ingebouwd.

Boekenkast klassiek modern 6

Licht en warm qua inrichting

Het hele pand is prachtig licht, ruim en modern ontworpen met aandacht voor authenthieke en robuuste natuurlijke materialen. In de benedenruimte die ontzetten licht en open is gehouden wordt gebruik gemaakt van staal, marmer, eikenhout, massief hout, baksteen en glas.  De ruimte voelt warm maar ook eigentijds. Dit is echt een compliment aan de interieurontwerpster hier in Amsterdam.

Het ontwerpen van een boekenwand op maat - het proces

Het ontwerpen van een kast op maat is een leuk proces. Deze kast in deze ruimte is een prachtig voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen klant, interieurontwerper en kastenbouwer. Aangezien de ruimte nog niet klaar was toen we begonnen diende alles van te voren te worden ontworpen. Dit begint altijd met een goede intake van het project waarbij alle elementen eerst goed en uitgebreid worden besproken. De eerste ideeën en ontwerpen worden daarna omgezet in goede 3D visualisaties. Dan pas zie je de voordelen en nadelen van het besproken model. Door dit steeds iets aan te passen en dan ook de andere interieurelementen in te voegen kom je steeds dichter tot het uiteindelijke model. Vaak is het ook nog een afweging van technische mogelijkheden met het ideel qua stijl.  Aan het einde van de rit is iedereen happy doordat de maatwerk gemaakte en ontworpen boekenkast perfect past in het geheel.

Boekenkast klassiek modern 8