Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

 

 

 

 

 

 

 

 

UITLEG

Kamer en-suite: Introductie


Kamer ensuites zijn een prachtige aanvulling op uw interieur. Een kamer ensuite laten maken betekent dat uw woonkamer wordt opgesplitst. Veel mensen denken dat dit ruimteverlies betekent en dat een ruimte minder licht wordt.


Kamer ensuite en ruimte


Niets is minder waar. Een kamer en suite laten plaatsen betekent dat de proporties van de ruimtes per ruimte anders worden. Een lange kamer wordt opgedeeld in twee meer vierkante ruimtes waardoor het ruimte effect juist andersom is. Aan beide kanten van de kamer ensuite heeft men nu juist een heel ruimtelijk effect met een logischere indeling.


Kamer En Suite en licht.


Een kamer ensuite laten ontwerpen neemt licht weg. Dit is een veelgehoorde opmerking. Net als bij de ruimtes is het tegendeel waar. Doordat een ensuite juist op het donkerste deel van de kamer wordt geplaatst zal na plaatsing juist in het midden aan beide kanten meer lichtreflectie ontstaan zeker als voor lichte kleuren wordt gekozen voor de ensuite. De lichtdoorlaat wordt slechts mininmaal onderbroken aangezien de doorgang nog steeds bestaat. Een ensuite geeft in een pijpenla ruimte juist meer licht gevoel.


Kamer ensuite en stijl


Belle Epoque en Jaren ’30 ensuite


Een kamer ensuite werd vaak in de periode 1900-1960 geplaatst in huizen. Typische stijlelementen zijn terug te vinden in de belle epoque uitvoering. Grofweg gezegd heeft de belle epoque uitvoering decoratievere elementen verwerkt in de panelen, lijsten en architaven. De jaren dertig / jaren ’30 stijl houdt in dat panelen en lijsten juist wat strakker zijn. Oock is een specialist in het kopieren van uw bestaande profileringen in huis waardoor alle architectonische details kloppen in huis met de ensuite.


Moderne kamer ensuite


Steeds vaker worden echter variaties uitgevoerd van de kamer ensuite. Dit betekent dat er allen schuifdeuren worden geplaatst en bijvoorbeeld ingebouwde kasten zonder lijsten met vlakke deuren in de zijkasten worden gemaakt. Dit geeft een veel strakkere uitstraling. Verder worden vaak boekenkasten geintegreerd met de ensuite waarbij een boekenkast ombouw om de schuifdeuren wordt heengebouwd. Dit kan weer heel modern of juist heel klassiek worden. Ook kamer ensuite zonder zijkasten geeft een schitterend effect.


Schuifdeuren in de kamer ensuite


In de ensuite worden uiteraard schuifdeuren gemonteerd. Deze kunnen worden voorzien van dichte panelen of van glas in lood. De schuifdeuren worden tegenwoordig op een bovenrail gemonteerd. Dit zorgt voor een soepel schuifmechanisme en kan behoorlijk wat gewicht dragen.


Indeling van de kamer ensuite op maat


Uw kamer ensuite laten ontwerpen brengt keuzes met zich mee. Een klassieke indeling bestaat uit zijkasten met in de onderkast een deur met daarboven open delen met verstelbare planken dmv keeplatten. Echter kunnen er per zijkast ook twee deuren worden geplaatst of juist een deur per zijkast wat een wat groffere uitstraling geeft maar wel heel klassiek. Ook worden zijkasten gemaakt die geheel open zijn. De zijkasten kunt u klassiek wat lager maken aan de doorgang maar zeker geeft de kamer ensuite een heel ruimtelijk effect als de zijkasten even hoog worden als de doorgang.


De doorgang wordt altijd voorzien van taps toelopende zijpanelen en bovenpanelen. Oock heeft vele profielen en hoytprofileringen in collectie voor uw paneeldeuren. De kunnen met of zonder bossing worden uitgevoerd.


Materiaal voor de kamer ensuites


Oock gebruikt altijd massief Europees hardhout voor de kamer ensuite. Dit is het enige materiaal wat geschikt is waarbij de constructie stevig genoeg is en ook duurzaam blijft. Kamer ensuites dienen tientallen jaren mee te gaan en ook mogen zaken niet te veel doorbuigen.


Afwerking van de kamer ensuite


De ensuite kan worden handgeschilderd in een verf en kleur naar wens. De kasten kunnen worden gespoten of in de grondverf worden gezet. De wanden rondom worden ook door Oock geplaatst en worden met MDF en gipsplaten afgewerkt. Over het stucwerk hiervan kunnen afspraken worden gemaakt.


Waar leveren wij?


Kamer ensuite wordt geleverd in Utrecht, De Bilt, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam en het Gooi. Uiteraard op alle locaties in het land maar de meeste huizen uit deze periode staan in deze regio’s.

Meer kamer ensuite zien? Ga naar Photo Gallery 

Twitter Instagram Skype pinterest Facebook

LAAT ONS UW WENSEN WETEN

Vrijblijvend een offerte ontvangen? Of misschien
wilt u gewoon een vraag stellen of een afspraak
maken. Laat het ons weten of bezoek onze showroom
en bekijk onze meubels op maat. Een goede
omschrijving van uw wensen is altijd zinvol.

MEER WETEN