Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Wandvullende maatwerk kast – modern in stijl

Written by Mireille

 

Wandvullende moderne maatwerk kast – modern in stijl

Maatwerk wandkast

Maatwerk kast met geintegreerde open haard en beklede bank. Vorig jaar hebben we in een mooie samenwerking met de klant en de interieurarchtitect een prachtige wandkast ontworpen. Het huis is een nieuwbouw huis in Utrecht met een mooie lichte ruimte voor zowel de woonkamer en de keuken.

Het idee van de wandkast op maat is om een wandvullende oplossing te vinden waarbij opbergruimte onstaat en een mooie overgang plaatsvindt tussen de maatwerk keuken en het woondeel. De wens was daarbij om alles te laten doorlopen in een bank. Daarnaast moest er een open haard worden geintegreerd en diende de uitstraling vrij minimalistisch te blijven.

Bij OOCK maatwerk worden maatwerk kasten eerst in hoge kwaliteit 3D renderings ontworpen. Dit zodat de klant echt kan zien hoe alles er in de praktijk uit komt te zien voordat zaken besteld worden.  Dit is echt het meest wezenlijke onderdeel van het proces.

Maatwerk wandkast - het resultaat

Wandkast op maat 2

Hoe komt een uiteindelijk ontwerp van een maatkast nu echt tot stand? In eerste instantie komt de klant met bouwtekeningen van de ruimte. Daarna gaan we wensen inventariseren, de smaak van de klant en zijn of haar inrichtingswensen. Verder zullen we de klant vragen de kleuren op te geven van de hoofdelementen in zijn of haar inrichting. Dit kan door middel van een Pinterest account of door middel van een moodboard. Uiteraard zijn de basiselementen ook van belang zoals vloer, behang en vloer.

Maatwerk kast wandvullend - detailfoto

Wandkast op maat 1

Beton, wit en groen zijn de basisingredienten van dit interieur op maat. Bij de gietvloer komt het heldere wit van RAL9010 mooi uit. Met de vintage meubelen, enkele glas en glazen elementen is het leeg en ruimtelijk houden van de woonkamer belangrijk gebleven.

Wandkast op maat 3

Ontwerp en 3D

Bij het ontwerp van de maatwerk wandkast of maatwerk wandmeubel wisten we dat de vloer in beton zou zijn. Verder zou de inrichting minimalistisch blijven en zouden de kleurelementen zwart en mintgroen worden met een paar opvalllende meubelelementen.

Het antwoord in deze was simpel bij het ontwerp van de maatwerk kast. Witte vlakken met relatief matte afwerkingen. Dit in combinatie met greeploze deuren. De hoge delen zorgen voor een mooie opbergruimte en bieden plaats aan de geintegreerde open haard. De hoge maatkasten zouden dan doorlopen in een lage dressoir ook met greeploze lades. Aan het einde van de wand loopt de kast door in een bank die door ons is bekleed met een groene stoffering. Doordat de hele ruimte wordt benut krijg je een prachtig ruimtelijk effect met een minimalistische uitstraling.

Van ontwerp naar uitvoering zie je eigenlijk dat de grote verschillen in het aantal lades of deuren zit. Rondom de haard is brandwerende plaat gemonteerd. Deze wand van de maatwerk kast is uitgevoerd in brandwerend MDF en is afgewerkt met een matte muurverf.

Eerste 3D ontwerp

Maatwerk kast modern

Strak, modern, minimaal, greeploos zijn de kernwoorden bij deze speciaal ontworpen maatkast. Alle ontwerpen en uitvoering door OOCK maatwerk. Geinteresseerd om samen een kast of keuken te ontwerpen. Neem eens vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs. www.oock.nl