Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

FAQ

 

Maatwerk keuken laten maken of een inbouwkast of inloopkast laten ontwerpen? 20 Veel voorkomende vragen en antwoorden met betrekking tot de maatwerk kasten en maatmeubelen van Oock.

1- Zijn alle afmetingen mogeijk?

Oock levert maatwerk meubels zoals boekenkasten, maatkasten, keuken en kamer ensuite en treedt op als meubelmaker. Er worden geen standaarden gehanteerd. Dus indeling en afmetingen zijn vrij te kiezen. Uiteraard zal Oock aangeven als iets echt niet mooi is of technisch niet haalbaar.

2- Zijn alle modellen mogelijk?

Een kast op maat laten maken? Welke stijl dien ik te kiezen? Ja, er zijn meerdere modellen boekenkast, inbouwkast of keuken mogelijk. Oock probeert een advies te geven dat bij u en uw interieur past en zal het model daarop aanpassen. Buiten de wat meer klassieke boekenkast of bibliotheek maken wij ook zeer moderne ontwerpen voor de inbouwkasten. Naast de tijdloze interieurtrends zijn er ook veel veranderende trends, daar proberen wij ons snel op aan te passen.

3- Wa t is de kwaliteit van de meubels?

Een maatwerk kast laten bouwen? Oock levert haar producten in zeer hoogwaardige kwaliteit. De boekenkasten, keukens, kledingkasten en inloopkasten worden van hoogwaardige materialen gemaakt (massief hardhout). Daarbuiten worden voor de afwerking zeer sterke verven en lakken gebruikt. De technieken waarmee het meubel uiteindelijk gemaakt wordt zijn ambachtelijk. Er wordt veel tijd en zorg aan elk specifiek project gegeven.
Er is veel verschil in kwaliteit op de markt. Vanaf een foto is dit niet te zien. Daarom adviseren wij ook altijd langs te komen in de winkel om eea zelf te bekijken.
Uw maatwerk meubel is een uniek project en wordt vanaf nul voor u opgebouwd. Wij leveren geen massa import meubels die voor lage prijzen worden geïmporteerd.

4- Waar wordt er geleverd?

We leveren ruw ingeschat onze interieurbouw projecten in een straal van 100 km rond Utrecht - Amsterdam. In overleg zijn daar uiteraard afwijkingen op mogelijk. Als wij van te voren weten waar geleverd moet worden kunnen wij dit onder bepaalde voorwaarden door het hele land doen.

5- Is de afleversituatie van belang voor Oock?

Ja dit is van belang. Als er bijv. een grote boekenkast/boekenwand op de vierde verdieping in Amsterdam moet worden geleverd. Dit is absoluut mogelijk. Alleen moeten wij van te voren de delen zo ontwerpen dat ze makkelijk naar boven kunnen. Dit kan via de trap of via een ingeschakeld verhuisbedrijf met lift. Eenmaal boven worden de delen zo ingebouwd dat het lijkt alsof het een geheel is.

6- Waarom is massief hardhout beter dan MDF voor de boekenkast?

Beide producten hebben positieve en negatieve eigenschappen. Massief hardhout is kortweg sterker, makkelijker te bewerken en te repareren en mooier van uitstraling en is zeer duurzaam. Het hout werk altijd iets, dat wordt soms als nadeel ervaren maar hoort wat ons betreft bij de charme.

MDF is goed te schilderen, is sterk en homogeen qua structuur en redelijk goed te bewerken. Nadeel is dat het door gaat buigen bij grote meubels en bij de functie als boekenkast, boekenplank. Verder is het nadeel dat MDF snel vocht of water absorbeert waarna het MDF zo goed als niet te repareren valt. Verder wordt gesteld dat MDF milieuvriendelijker is omdat het van houtresten en afvalhout wordt gemaakt. Dit is waar maar vervolgens wordt het verlijmd wat weer schadelijk is voor mens en milieu.

7- Hoe lang zijn de levertijden voor bijv. een boekenwand of boekenkast?

De periode van idee t/m definitief ontwerp is vaak lang. Dit traject hangt echter van uw eigen beslissingssnelheid af. Hoe sneller de klant beslist mbt zijn of haar boekenkast, meubel op maat of keuken hoe sneller het gaat. Vanaf het moment dat de aanbetaling binnen is duurt het in de regel 4-6 weken tot montage / aflevering. Dit zijn voor maatwerk meubelen hele korte levertijden.

8- Kan een kamer en-suite worden ingebouwd in een lege kamer?

Een kamer ensuite laten maken? Kan dit in lege kamer? Absoluut! Dit is een van de specialiteiten van Oock. Door ons wordt alles ingemeten waarna de constructie zodanig wordt berekend / ontworpen dat de kamer ensuite makkelijke en volledig wordt opgebouwd.

9- Als ik een maatwerk keuken bestel, hoe wordt het loodgieterswerk en de elektra verzorgd?

Een maatwerk keuken laten bouwen en ontwerpen? Dit is geheel uw keuze en wordt vooraf met u besproken. Wij kunnen deze werkzaamheden aannemen. Hier wordt dan een aparte offerte voor opgesteld. Indien u deze werkzaamheden bijv. bij uw aannemer wilt laten verzorgen wij gedetailleerde tekeningen van de aansluitingen.

10- Hoe zit het met de keukenapparatuur?

Oock heeft een transparant beleid betreffende maatwerk keukens. Wij kunnen de aanschaf van de apparatuur regelen. Maar wij laten u dan wel de goedkoopste opties zien. Wij verdienen niets op de apparatuur. Dit is niet onze core business. Indien de klant zelf apparatuur wil aanschaffen kan dit. Wij adviseren hier wel in. Verder zullen wij via de technische tekeningen het ontwerp zodanig aanpassen dat alles past.

11- Ik heb vage ideeën over een maatwerk boekenkast, hoe nu verder?

Een maatwerk kast laten maken? Probeer de ideeën alvast om te zetten in concrete wensen, eventueel aan de hand van plaatjes van uw ideale boekenkast of boekenwand. Daarbuiten zijn de afmetingen van de ruimte erg belangrijk en willen wij graag weten hoe de rest van de inrichting eruit komt te zien zodat we het model van uw boekenkast daarop aan kunnen passen. Hierna gaan wij aan de slag met een offerte en advies en ontwerp. Dit kunt u vervolgens laten aanpassen tot u de perfecte boekenwand / boekenkast op papier heeft staan.

12- Ons huis heeft een bepaalde stijl , hoe wordt het maatwerk meubel hierop aangepast?

Een inbouwkast laten maken? Dit is een van onze specialiteiten. Aangezien u toch een redelijk bedrag zal uittrekken voor een op maat gemaakt meubel zullen wij ervoor zorgen dat het meubel aansluit op de bestaande profilering en stijl in uw huis. Hierover zullen wij u uitgebreid adviseren. Verder komen wij bij u thuis om alles in te meten. Hier nemen wij dan foto's van de bestaande stijl om alles te kunnen uitwerken.

13- Hoe lang duurt de installatie van een boekenkast of kamer ensuite?

Een kamer ensuite laten maken? Afhankelijk van het interieurproject kan eea snel worden gemonteerd. Een boekenwand van een meter of 4 staat binnen anderhalve dag geheel afgewerkt. Een keuken installatie of het installeren van een kamer en suite duurt in de regel 2 dagen.

14- Kan ik zelf een kleur kiezen voor een boekenkast, keuken of boekenwand?

Ja de kleur kan vrij worden gekozen. In de showroom zijn alle kleurstalen aanwezig. Ook kan bijv. de achterwand van de boekenkast in een andere kleur worden gespoten of geschilderd.

15- Kan een buffetkast of boekenkast handmatig worden afgelakt?

Ja in principe worden onze meubels gespoten. (eiken wordt vaak gelakt, ge-olied of gebeitst)maar het handmatig aflakken in hoogglans of zijdeglans behoort absoluut tot de opties.

16- Is de bestelling inclusief afleveren?

Een inloopkast laten maken? Ja uw kast, groot of klein, wordt altijd geheel gemonteerd en volledig afgeleverd op de eindbestemming in uw huis totdat alles in orde is. Geen discussie wat ons betreft.

17- Als de bestelling is geplaatst moet er dan een aanbetaling worden gedaan?

Ja er moet 25% van het totaalbedrag worden aanbetaald.

18 – Leveren jullie ook inloopkasten?

Een inloopkast laten maken? Ja uiteraard doen we dit ook. In alle stijlen en maten. Inloopkasten zijn vrij arbeidsintensief maar we maken prachtige kledingkasten en inloopkasten. We houden hierbij rekening met verschillende materiaalkeuzes. Op grote ruimtes is goedkoper materiaal misschien wel beter.

19 – Leveren jullie ook stalen deuren?

Stalen deuren laten maken? Stalen deuren laten inbouwen? Sinds kort maakt en levert Oock stalen deuren op maat. Dit is een nieuwe tak van sport. Daarom hebben we goedkope tarieven. De stalen deuren worden geheel naar ontwerp op maat gemaakt. Zeer ambachtelijk en in authentieke stijl. Vraag naar de voorwaarden!

 

20 - Hoe leg ik het beste en snelst contact met Oock?

Een maatwerk kast laten maken? Er kan contact worden gelegd via de email (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Indien de email duidelijk omschreven de wensen omvat met alle maten, contactdetails, afleversituatie ed. kunnen wij binnen 2 dagen een uitgebreide offerte opstellen voor uw maatwerk inbouwkast.

Beter nog is langs te komen in de winkel en het hele project door te spreken, dit is voor ons duidelijker en voor de klant is het ook inzichtelijker welke mogelijkheden er zijn. Hierna wordt dan ook een prijsofferte opgesteld. Na goedkeuring hiervan wordt begonnen met het eerste ontwerp. Uw kunt altijd langskomen in de winkel, het liefst op afspraak. Hiervoor kan ook direct een afspraak worden gemaakt telefonisch met een van onze ontwerpers. (020-7781111)