Urban Modern

Keukens op maat ontwerpen is erg smaak en trend gevoelig en hangt vaak samen met alle andere interieurontwerpen en keuzes. Oock onderscheidt vier hoofdstijlen met betrekking tot de keukens op maat. Uiteraard worden de keukenontwerpen altijd geheel naar wens uitgetekend. Dat betekent dat er binnen de generieke hoofdstijlen in het ontwerp altijd gevarieerd wordt totdat een unieke keuken op maat speciaal en alleen voor u als klant is ontworpen.


De hoofdstijlen zijn als volgt:


Urban Modern: moderne vaak greeploze keukens met gespoten of eiken fronten of een combinatie hierin.


Urban 30’s: een combinatie tussen modern en klassiek. Strakkere keukens op maat met eenvoudige paneeldeuren en plinten maar verder geen sierelementen waardoor perfect passend in jaren dertig/ jaren ’30 huizen.


Chique Classic: klassieke keukens met geprofileerde paneeldeuren en veel decoratieve en bewerkte stijl en sierelementen.


Country Classic: Enigszins klassieke keukens met paneeldeuren maar met simpelere decoratieve elementen en meer landelijke elementen.


Kenmerken van de Urban Modern keuken.


Deze keukens op maat worden meestal ontworpen met strakke en vlakke fronten en panelen. De fronten en deuren worden of gespoten in een kleur naar wens of worden in eiken of eiken fineer uitgevoerd. Vaak wordt een combinatie toegepast. Dit kan bijvoorbeeld een achterwand in gespoten en het eiland in eiken fineer zijn of andersom.


Kenmerkend voor deze stijl is dat een onderdeel van de keuken vaak bestaat uit hoge kasten waarin de oven, stoomoven en koelkast worden geintegreerd. Daarnaast volgt vaak de onderbouw met gootsteen en vaatwasser. Dit in combinatie met een keukeneiland voor koken of spoelen geeft een prachtig eigentijds maar ook Urban effect.


Tegen de achterwand worden vaak dikkere legplanken gemonteerd ook weer ik eiken of gespoten met ledpsots geintegreerd.


Het keukenblad bij dit soort keukens verzorgt de uiteindelijke uitstraling van de keuken. Door dit blad juist heel modern te kiezen – mortex, beton, composiet of corian of juist wat klassieker – graniet of terrazzo- te kieze kan een bepaalde nuance aan de moderne uitstraling en contrast worden gegeven.


De keukens worden vaak greeploos uitgevoerd. Dit betekent dat de deuren en lades van boven worden ingefreesd of dat er achter de lades en deuren een strip wordt gemonteerd. Ook kunnen er push to open systemen worden gemonteerd op deuren en lades.


Uiteraard kunnen strakke en moderne grepen ook worden geplaatst. Dit is er smaak afhankelijk en zal de keuken op maat iets drukker maken.

Meer urban modern zien? Ga naar Photo Gallery

 

 

 

Twitter Instagram Skype pinterest Facebook

LAAT ONS UW WENSEN WETEN

Vrijblijvend een offerte ontvangen? Of misschien
wilt u gewoon een vraag stellen of een afspraak
maken. Laat het ons weten of bezoek onze showroom
en bekijk onze meubels op maat. Een goede
omschrijving van uw wensen is altijd zinvol.

MEER WETEN

 

[/column]