Maatwerk boekenkast - kast op maat - kamer ensuite - keuken - maatwerk meubel

Nederlands | English

Klassiek interieurwerk op maat

Written by Chiara

Klassiek interieurwerk op maat

Topkwaliteit in interieurwerk op maat. OOCK is specialist in het maken en intsalleren van klassieke interieurs, kasten, keukens, radiatorombouw en speciale inloopkasten. Zowel in Nederland als in het buitenland staat OOCK garant voor topdesign, uitwerking in detail en uitvoering in detail.

Wall panelling classic

Interieurbouw klassiek

Kasten op maat in klassieke uitvoering stelt de ontwerper voor vele uitdagingen. In hoeverre wordt detailwerk en klassiek geprofileerd en hoe wordt dit netjes in het ontwerp ingevoerd. Panelen dienen netjes te worden uitgelijnd met bestaande deuren. Het niveau kan ook niet te overdreven worden uitgevoerd en ontworpen. Daarnaast moet alles functioneel blijven en in de smaak vallen bij de klant en architect. Bij OOCK is de kennis en expertise voor klassiek werk aanwezig. Allereerst wordt via 3D ontwerp en design alles in het interieur helemaal uitgetekend voor de stijl. Daarin kunnen de hoofdzaken worden besloten ten aanzien van de indeling, kleuren en opstelling. Na het 3D ontwerp wordt verder ingezoomd op het detailwerk qua uitvoering en profilering.

Classic bathroom

Klassiek interieurproject op maat

Het project dat te zien is op de foto's is een mooi voorbeeld waar alle elementen samenkwamen. Een klassieke badkamer, kastenwerk, inloopkasten, panelen en radiatoren die omgebouwd moesten worden. Laten we beginnen met de badkamer, hier hebben we in samenspraak met de steenhouwer en de aannemer een ontwerp op maat gemaakt.  Het samenspel hier is indrukwekkend omdat bijvoorbeeld het marmer in de panelen moest worden ingetekend en daarna ook worden uitgevoerd. Dit met alle technische implicaties die daarbiij horen. Dus alle partijen zaten op een lijn om dit mogelijk te maken. We werkten vanuit een lege ruimte dus de verlichting, plaats van de douche dienden vooraf bepaald te worden. Alle bochten en profileringen zijn mooi uitgelijnd en sluiten naadloos aan. In de open kasten zijn mooie keeplatten ingebouwd zodat de planken verstelbaar zijn.

Detail classical woodwork

Inloopkast in klassieke uitvoering

Deze kledingkast op maat is uiteindelijk een inloopkast geworden. In deze ruimte was verder niks ingebouwd. We hebben uiteindelijk besloten een scheidingswand te bouwen met twee boekenkasten rondom de paneelwand waartegen het bed kan worden geplaatst. Via de linkerzijde is de entree voor de enorme inloopkast. Een deel van deze kasten is met dichte paneeldeuren ontworpen en een deel heeft glazen deuren en glazen lades om mooie items als handtassen en horloges te laten zien. De geprofileerde lades met goudkleurige handgrepen zijn mooi gekozen en geven de juiste chique uitstraling.

Detail classic woodwork

Classic walkin closet woodwork

Detail in maatwerk meubels en uitvoering

Bij deze bovenstaande close up van het meubel detail is goed te zien wat het detailniveau is in de uitvoering van dit maatwerk interieur en meubelproject. Dit is het voorpaneel van de uittrekkast speciaal ontworpen voor schoenen. Hier is goed te zien hoe de panelen en profielen zijn uitgevoerd. Op deze detailfoto zie je ook goed hoe de hoogglans verf bij dit handgeschilderde onderdeel uitkomt. Achter de fronten als binnenkant hebben we massief eiken en eiken fineer gebruikt, dit geeft een mooie luxe uitstraling en en is duurzaam in het gebruik. Deze delen zijn met olie afgewerkt van Monocoat. Het gehele binnenwerk is op een bestaand systeem ingebouwd en is zeer gebruikersvriendelijk.

Classic interior work

Classic cabinet work

Boekenkasten en inbouwkasten 

In het luxe pand zijn boven ruime kamers gecreeerd. Hier hebben we tijdens het ontwerp goed gekeken wat nodig was. Uiteindelijk hebben we bij het pand behorende ontwerpen gemaakt en uitgevoerd. Simpel met verstelbare planken in de ruimtes en met mooie paneeldeuren. Zo lijkt het alsof de kasten onderdeel zijn van het bestaande houtwerk en kan er in de kamer naar wens worden ingericht en kunnen alle kleuren worden ingepast.

Contact met OOCK maatwerk

Voor vragen over ons werk of een informatie verzoek kunt u contact met ons opnemen. Onze studio is in Amsterdam, voor afspraken is het makkelijker om even een afspraak te maken vooraf. Onze projecten zijn ook in het proces maatwerk. Materialen worden in overleg voorgesteld, massief hout uit duurzame bossen, handgeschilderd of gespoten. Wij zoeken samen naar een oplossing. De uitvoering kan ook in overleg. 

www.oock.nl

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

020-7781111

Detail carpentry panel wood

Panelled wall classic 1